Film en televisie

De steentijd is een ver-van-mijn-bed show. Veel volwassenen kunnen zich er al weinig bij voorstellen, laat staan kinderen. Daarom kiezen producenten en tentoonstellingmakers er vaak voor om het leven van toen in beeld te brengen met bewegend beeld. Dat maakt de inleving in het onderwerp een stuk gemakkelijker.

U kunt bij het Stenen Tijdperk terecht voor advies, props en reenactment van het leven in de steentijd.

Advies

Archeologen kunnen u helpen met gedetailleerde wetenschappelijke informatie. Ik ben daarin natuurlijk ook tot op zekere hoogte onderlegd, maar help u vooral graag met de praktische kant van het verhaal over de steentijd. Bijvoorbeeld met het vinden van locaties, het maken van inschattingen wat betreft benodigde tijd en materialen voor het opzetten van decors in het veld en de haalbaarheid van bepaalde scènes.

K. Hoban van National Geographic Channel gaf me dit compliment:

‘Diederik’s counsel was invaluable during the making of The Great Human Race.  His knowledge of bows — both the history and technical specifics — enriched our program and enabled us to deliver the most cutting edge and accurate information possible.’

Props en kostuums

Werktuigen, wapens en gebruiksvoorwerpen van allerlei natuurlijke materialen en uit alle perioden van de steentijd kunnen naar uw wensen worden gemaakt. Als ze op voorraad zijn kunnen ze soms worden gehuurd.

Ook kostuums en schoenen van leer, linnen en boombast kunnen op maat worden besteld.

Reenactment

Ik ben graag bereid voor de camera steentijdtechnieken te demonstreren zoals vuur maken, steen bewerken, leer looien, manden vlechten, koken, enzovoorts.

Ervaring

Educatieve films waaraan ik heb bijgedragen maken deel uit van tentoonstellingen in verscheidene musea, waaronder het Museon en Twentse Welle. Ook heb ik een bijdrage geleverd aan enkele scènes van de natuurfilm ‘Nederland, Natuur in de Delta’.

Regionale tv:

Nationale tv:

Internationale tv:

  • Mystic Britain, episode Iceage Shaman, Smithsonian Channel, 18 juni 2019