Het Stenen Tijdperk
 
Gereedschappen en technieken van onze voorouders
 

Demonstraties en reenactment

Demonstraties

Een demonstratie zegt meer dan duizend woorden. Er is geen betere manier om een techniek uit de steentijd uit te leggen dan door het voor te doen. De demonstraties van Het Stenen Tijdperk worden gegeven zonder moderne werktuigen of materialen. Alleen replica’s van steentijdwerktuigen worden gebruikt. Tijdens de demonstraties wordt uitgebreid verteld hoe een en ander in zijn werk gaat en worden voorbeelden getoond. Natuurlijk kan ik de demonstratie geven gekleed in ‘steentijdkostuum’.
U kunt kiezen uit een groot aantal verschillende demonstraties, bijvoorbeeld:

Staat wat u zou willen hier niet bij? Neem dan toch even contact op via info@het-stenen-tijdperk.nl er is veel meer mogelijk.

Demonstratie vuursteenbewerking Maaseik

Demonstratie koken in kuilvuur, Archeon

 

Reenactment

Reenactment is eigenlijk een demonstratie van ‘een dag uit het leven in de steentijd’. Ik demonstreer, in ‘steentijdkleding’, een aantal dagelijkse activiteiten zoals vuur maken, handwerk en het koken van eten. Natuurlijk gaat dit gepaard met het geven van uitleg over wat er precies gebeurt. De inhoud van de activiteiten kunt u aan mij overlaten of zelf bepalen.

Reenactment midden steentijd bij een opgraving in Ede (samen met Prae)

 

 

De Stam

Is één steentijdmens niet genoeg en zoekt u een hele groep prehistorische reenactors? Ook dat is mogelijk. De Stam komt graag bij u op bezoek en schept een zeer bijzondere sfeer met diverse prehistorische activiteiten. De leden van de stam kunnen vrijwel elke denkbare prehistorische techniek laten zien, van spinnen tot bronsgieten en van wol verven tot pottenbakken.

Meer foto's van demonstraties en reenactment